Onze opvang

Binnen ons kindcentrum is er een nauwe samenwerking tussen opvang en onderwijs. De pedagogisch medewerkers vormen samen met de leerkrachten één team. We werken samen met de dagopvang en BSO van Kibeo waarmee we het gebouw delen: Kibeo Oostendestraat Hoedekenskerke.

De peutergroep
Bij de peutergroep is uw kind in deskundige en vertrouwde handen. Binnen hebben we uitdagende speelhoeken en buiten kan uw kind zich lekker uitleven en met vriendjes op avontuur gaan. Onze activiteiten zijn goed voor de ontwikkeling van uw kind en vooral ook heel erg leuk! De peuters en kleuters werken geregeld aan dezelfde thema’s, waarbij er veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren van elkaar. Zodra uw kind vier jaar wordt is de overstap naar de kleutergroep maar een kleine stap, de omgeving, leerkrachten en de kinderen zijn immers al vertrouwde gezichten.

  • Peutergroep geopend op di en do van 8.15 uur tot 12.15 uur

Buitenschoolse opvang
Na schooltijd kan uw kind naar de BSO, waarbij hij of zij binnen de vertrouwde omgeving van het kindcentrum blijft. Gezellig samen met vriendjes knutselen, spelen, ravotten en nog veel meer. Uw kind is de baas van zijn of haar vrije tijd! Natuurlijk zijn regels en afspraken belangrijk op de BSO, maar er is ook alle ruimte voor eigen inbreng, het zelfstandig maken van keuzes en het spelen met leeftijdsgenootjes. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich thuis voelt en een goede band heeft met de pedagogisch medewerkers. Van het samen ondernemen van een activiteit tot het rustig bijkomen van een drukke schooldag: in overleg kan alles. Want zo gaat het thuis vaak ook!

  • Naschoolse opvang geopend op ma, di en do van 14.00 uur tot 18.30 uur